Klussen aan de caravan


 

 

Wie had dat ooit gedacht? Ik in ieder geval niet toen ik als klein jongetje aan de buis gekluisterd was. Eigenaar worden van de Bassie & Adriaan caravan! Ok, ok, niet de originele uit de shorties en het Geheim van de Schatkaart, maar wel het juiste model. En gebruikt in een officiële productie: Keet & Koen en de speurtocht naar Bassie & Adriaan. En dat maakt ‘m, zoals de Amerikanen zeggen, screen used.

 

Afgelopen juli arriveerde de caravan bij mijn garage, waar ook mijn Bassie & Adriaan Honda Prelude staat. Ik moest even knijpen, maar ik droomde niet: er stond een iconische prop in mijn garage. Wat ik ook zag: hier en daar kon er wel wat opgeknapt worden. Niet zo gek als je je bedenkt dat de caravan al ruim 50 jaar oud is. Het houten frame was door lekkage verzwakt, de verlichting was na al die jaren niet meer betrouwbaar. En de hoofden op de deur? Die konden ook een update gebruiken.

 

Kortom, tijd om de caravan met respect op te knappen. Met respect bedoel ik dat ik rekening hield met de originele onderdelen van de caravan, zodat hij zijn originele look niet zou verliezen.

 

Gewapend met schroeftollen, schroevendraaiers en goede zin begon het. Eerst de caravan leeg: vloerbedekking eruit, kasten en banken los, gordijnen eraf, ga zo maar door. We bekeken de constructie van de caravan, maar ook van de banken en kasten. Wat kon er beter en steviger? Het opknappen werd steeds grondiger en de grap daarvan? De kluslijst werd steeds groter.

Zo werkte ik ruim 3 maanden in de vrije uurtjes in mijn garage. Niet alleen, altijd met hulp en wijze raad van mijn vriend, mijn handige vader en al die andere vrienden die hier en daar een uurtje of twee over hadden.

De caravan heeft een volledig nieuw elektrisch systeem: niet alleen brandt de verlichting buiten nu zoals het hoort, ook binnen is er elektriciteit. Hij is waterdicht, doordat we de lijst aan de buitenkant opnieuw bevestigd hebben. Scheurtjes zijn gerepareerd en de verf is op verschillende punten bijgewerkt. Het frame is verstevigd. En de binnenkant is opnieuw geschilderd en gestoffeerd, ik heb zelfs gordijnen en valletjes gevonden die in de buurt komen van het origineel.


 

 

Dennis, jullie kennen ‘m wel van Den, Ben & Dan, maakte van een screenshot haarscherpe nieuwe versies van de Bassie & Adriaan hoofden. Die heb ik laten printen op een materiaal dat goed tegen verschillende weersomstandigheden kan. Ze kunnen er weer jaaaaaren tegenaan!

 

Ik ben allememaggies TROTS op het eindresultaat! 


En nu? Nu blijf ik voor de auto en caravan zorgen zodat ze in topstaat blijven en rijd ik af en toe een rondje. Natuurlijk ben ik erbij als Bassie & Adriaan de auto en caravan nodig hebben, zoals bij de tentoonstelling in Vlaardingen. En vanaf het voorjaar van 2021 kunnen de auto en caravan gehuurd worden. Als je daar meer over wilt weten, houd dan deze site in de gaten.

Tekst: Aad van Toor - Tekeningen: Frans Verschoor - Produktie: Adrina Produkties B.V.
Alles op de Adriaan Homepage is auteursrechtelijk beschermd. 
Behoudens toestemming is het kopiëren en/of gebruiken van alle foto’s, teksten, tekeningen, geluidsfragmenten en videobeelden niet toegestaan.
Adrina Produkties B.V. - Olivier van Noortlaan 76 - 3133 AT - Vlaardingen

info@adriaan-homepage.nl