17-03-2021

Toen ik vorige week een brief ontving waarin stond dat ik een afspraak kon maken voor een vaccinatie tegen corona was ik verbaasd. Nu al? De oude mensen zouden toch eerst geprikt worden? Maar toen drong het tot me door. Ik voel me jong maar heb wel de leeftijd van 78 jaar.

 

15 Maart kreeg ik een pijnloos prikje en voelde me daarna weer net zoals anders. Maar toch realiseerde ik me dat het prikje tegen corona mijn leven gaat veranderen.

 

Vorig jaar zat ik maandenlang in Spanje in quarantaine, nu in Nederland zie ik mijn vrienden of familie zelden door de coronamaatregelen. Maar straks, als iedereen gevaccineerd is, kunnen we weer ons oude gezellige leventje leven.

 

Ik ben door die prik  niet bang meer voor corona, ik ben alleen nog bang voor mensen die niet gevaccineerd willen worden.


15-01-2021

Aan het begin van het nieuwe jaar gaan we meer dan veertig jaar terug in de tijd.

De komende weken komen namelijk onze vier allereerste LP's uit 1978/79 online.

 

Vanaf vandaag kun je luisteren naar Bassie & Adriaan met 18 Liedjes

en volgende week komt  Bassie & Adriaan Olé online.

 

Wanneer Feest en Avonturen met Bassie & Adriaan online komen, is nog niet bekend.

Maar hou Spotify Apple Music en Deezer in de gaten!


14-01-2021

Vandaag bereikte ons het trieste nieuws dat Siegfried Frischbacher, beter bekent als Siegfried van het wereldberoemde illusionisten duo Siegfried en Roy, op 81 jarige leeftijd is overleden.

In de jaren ’70 hebben we verschillende maanden met Siegfried en Roy gewerkt en hebben aan die tijd vele warme herinneringen.

 

Het waren niet alleen bijzonder goede artiesten maar ook zeer sympathieke collega's. In Las Vegas, de stad waarin ze vier keer de onderscheiding voor beste variéténummer van de wereld ontvingen, hebben we ze nog een paar maal ontmoet.

 

En ze werkten ook mee in onze TV serie “Bassie en Adriaan en de reis door Amerika”.  Siegfried en Roy zijn nu beiden overleden, maar hun geweldige show en hun naam zal nog lang herinnerd worden.

 

R.I.P. Siegfried


07-12-2020

De laatste jaren zijn wij, Ina en ik, tijdens de kerst en de jaarwisseling in Spanje. En dat bevalt ons heel goed. Maar zoals het er nu naar uitziet zijn wij dit jaar met de feestdagen in Nederland. Met de lockdown in Spanje heeft het weinig zin om daar nu naartoe te gaan.

 

Maar om met de woorden van Johan Cruijff te spreken, ieder nadeel heeft zijn voordeel.

Doordat wij tot na de jaarwisseling in Nederland zijn kan ik ook regelmatig bij onze tentoonstelling in Vlaardingen zijn. Dat houdt in dat ik tot 31 december iedere woensdag, donderdag en vrijdag van 14:00 tot 16:00 uur aanwezig ben. Ook in de kerstvakantie.

In de weekenden ben ik er ook maar dan verschillen de tijden.

Als het in januari allemaal weer kan dan vertrekken we zo snel mogelijk weer naar Spanje. Wanneer ik daarna weer bij de tentoonstelling ben, durf ik niet te zeggen. Dus wil je een keer bij een vragenronde zijn of met mij op de foto dan kan dat voorlopig alleen nog in december.

 

Tot ziens in Museum Vlaardingen


01-12-2020

Vanaf het moment dat het museum weer open mocht op 19 november ben ik er iedere dag geweest. En tijdens mijn aanwezigheid konden de fans vragen stellen en daarna met mij op de foto. Ik dacht dat ik iedere dag per ronde met 20 minuten klaar zou zijn maar het was vaak zo gezellig dat die 20 minuten regelmatig uitliepen tot 50 minuten.

 

De meest uiteenlopende vragen, zoals Wat is je lievelingskleur, Ging er weleens iets fout bij de opnamen of Hoelang deed je over het schrijven van een serie heb ik beantwoord. En het aantal foto’s wat ik met de fans gemaakt heb, is nu al niet meer te tellen.

 

Ook de komende week ben ik weer regelmatig te vinden in het museum.

Vandaag (dinsdag 1-12) ben ik er helaas niet maar vanaf morgen (2-12) tot en met zondag (6-12) ben ik weer tussen 14:00 en 16:00 uur. Dus mocht je naar het museum komen, verzin dan alvast een leuke vraag voor bij de vragen ronde.

 

Natuurlijk krijg ik, en ook het museum, veel de vraag wanneer ik er nog meer ben. En of ik er ook in januari, februari, enz. zal zijn. Op die vraag kan ik helaas nog geen antwoord geven. Per week wordt er op deze homepage en op Facebook aangegeven wanneer ik er ben.

Maar ik kan je al wel verklappen dat er ook in het nieuwe jaar leuke dingen staan te gebeuren in het museum rondom onze tentoonstelling. Meer daarover lees je tegen die tijd op de bekende pagina’s.

 

Tot ziens in Museum Vlaardingen!


26-11-2020

Gisteren, 25 november 2020, ontving ik de uitspaak van de rechtszaak die diverse acteurs in 2005 tegen ons hadden aangespannen. In 2009 oordeelde de rechter dat de eis van de acteurs ongegrond was en dat Bas en Aad van Toor alle financiële verplichtingen volgens de afspraken hadden voldaan.

 

Tegen die uitspraak gingen de acteurs in beroep en ook in 2014 besliste de rechters in hoger beroep dat wij alle financiële verplichtingen volgens de afspraken hadden voldaan voor de series van De Schatkaart, De Verdwenen Kroon, De Verzonken Stad, De Geheimzinnige opdracht en De Reis Vol Verrassingen. Dus voor de rol als Baron heeft Paul van Gorcum alles betaald gekregen. Maar hij bleef tot 2020 beweren dat hij voor die rol nog een vergoeding kreeg.

 

De rechters vonden wel dat we de acteurs een redelijke vergoeding moesten betalen over de verkochte dvd's van De Plaaggeest, Het Geheim van de Sleutel, De Diamant en De Huilende Professor. De rechter schreef daar wel bij 'Indien die acteur aan die dvd heeft meegewerkt'.

 

Ik rekende uit dat we de acteurs (Hans Otjes, Jaap Stobbe, Dick Rienstra, Harry Dikmans en Paul van Gorcum) ongeveer € 2.000, - moesten betalen plus de rente. Maar de acteurs hadden een heel andere berekening. De vijf acteurs claimden dat ze allemaal aan die vier dvd’s hadden meegewerkt en daarin ook een nog een hoofdrol vertolkten en eisten € 193.000,-

 

Direct hebben wij de acteurs, via hun advocaat, geattendeerd dat de rechter duidelijk in zijn vonnis had geschreven  'Indien die acteur aan die dvd heeft meegewerkt', dus hun berekening klopte niet. Op die brief hebben ze nooit geantwoord.

 

Pas na vijf jaar lieten de acteurs weer van zich horen. In oktober 2019 lieten ze beslag leggen op onze bankrekeningen en begonnen weer een rechtszaak en eisten wederom € 193.000,- van ons. Door het corona probleem konden we de rechters niet in de rechtszaal uitleggen hoe de vork in de steel zit en hebben dat zo goed mogelijk schriftelijk gedaan. Uit dat schrijven en alle dossiers uit de vorige rechtszaken moesten de rechters een beslissing nemen. 

 

In plaats van de geëiste € 193.000,- oordeelden de rechters dat we de acteurs een vergoeding van € 15.000 plus rente moeten betalen. 

Het was voor de rechters heel moeilijk om met de vele ingewikkelde berekeningen tot het juiste oordeel te komen. Ze hebben zich door grote stapels dossiers van de advocaten moeten worstelen, negen accountantsrapporten van alle B&A series moeten doorspitten en dan nog duizenden maandafrekeningen van zeventig verschillende dvd’s moeten uitpluizen om tot het eindvonnis te komen.  Dat hun vonnis niet helemaal strookt met mijn oordeel begrijp ik heel goed. Het is een heel ingewikkelde zaak die zich afspeelde tussen 1976 en 1981. Ik zou ze kunnen attenderen op de zaken die ze volgens mij verkeerd beoordeeld hebben.

Ik kan nu twee dingen doen; òf ik leg me neer bij het vonnis en ga genieten van de rest van mijn gelukkige leven òf ik ga in hoger beroep… Daar ga ik eerst nog een paar nachtjes over slapen.

 

PS.

In sommige  TV programma’s werd het idee gewekt dat wij die € 15.000,- aan Paul van Gorcum moeten betalen voor zijn rol als Baron, maar dat klopt niet. Van Gorcum krijgt alleen een vergoeding voor zijn rol als Diamantair (3 minuten) en Professor (9 minuten) ca. € 2.800,-  en dat is voor de Dvd verkoop over 12 jaar.

Bijna de helft van het bedrag € 7.380,- komt volgens deze uitspraak ten goede van Harry Dikmans  voor zijn medewerking aan de Het Geheim van de Sleutel en De Diamant (31 minuten).


23-11-2020

Donderdag 19 november werden de corona maatregels versoepeld en daardoor kon Museum Vlaardingen gelukkig weer open. Ik heb beloofd dat ik de eerste week elke dag bij de Bassie en Adriaan Tentoonstelling zou zijn om vragen van fans te beantwoorden. Ik dacht dat ik met een half uurtje per dag klaar zou zijn maar daar heb ik me in vergist. Soms duurde het vragenkwartietje bijna een uur en daarna stond de volgende groep fans al weer klaar. Het was heel zwaar voor me maar ik moet er wel bij zeggen ook hééél leuk! Het was zo leuk dat ik nu alvast kan beloven dat ik deze week, van 24 t/m 29 november, weer elke middag in Museum Vlaardingen ben om vragen te beantwoorden.

 

 

 

 In het museum zijn ook diverse (nieuwe) Bassie en Adriaan artikelen te koop zoals B&A MagnetenAnsichtkaarten en de nieuwe beker. Die worden door onze fans gretig gekocht maar de nieuwe CD Bassie en Adriaan - Een schat aan Liedjes spande afgelopen weekend de kroon. Op die CD staan 30 klassiekers uit onze TV-series en bijna iedereen verliet het museum met de nieuwe CD in zijn tas.

Ook het boek van Bas Allememaggies en mijn autobiografie Moe, ik kan een salto! zijn populair. Ik merkte aan het signeren van het boek dat veel fans het een uitstekend Sinterklaascadeau vinden. 

Als je al naar het museum bent geweest maar toch een gesigneerde autobiografie met speciale opdracht cadeau wil doen aan een vriend of vriendin dan kan dat.  Bestel het via Adriaan's Webshop en vermeld er dan bij welke opdracht ik in het boek moet schrijven.

Maar gezien de grote Sinterklaas drukte zou ik die wel bijtijds bestellen.


18-11-2020

 

De website van Museum Vlaardingen kampt al een paar dagen met een storing. De website doet het niet maar je kunt gelukkig wel kaarten reserveren.

Ga daarvoor naar: Ticket reserveren

 

Zoals beloofd ben ik vanaf donderdag 19 november een week lang elke dag aanwezig in het museum van 14:30 tot 16:30.

 

Tot ziens in Museum Vlaardingen!


11-11-2020

 

Gelukkig lopen de coronabesmettingen iets terug en volgens Ernst Kuipers, een arts die het kan weten, kunnen de musea volgende week weer open. Je kunt dus nu weer voor alle dagen, vanaf 19 november, tickets reserveren voor de Bassie en Adriaan tentoonstelling in het Museum Vlaardingen. Zoals beloofd ben ik er de eerste week, vanaf 19 november, elke dag tussen 14.30 tot 16.30 uur. En als je dan vragen voor me hebt, krijg je daar de antwoorden op.

 


 

 

En zaterdag komt Sinterklaas weer in het land en net als vorig jaar kan je via Adriaan's Webshop mijn autobiografie Moe ik kan een salto! bestellen die ik dan met jouw speciale opdracht kan tekenen. Of als het een cadeau van de Sint is, schrijf ik een opdracht voor je vriend of vriendin.

Maar gezien de Sinterklaas drukte zou ik die wel bijtijds bestellen.

 

Ik zou zeggen, tot straks in het Museum Vlaardingen.


Tekst: Aad van Toor - Tekeningen: Frans Verschoor - Produktie: Adrina Produkties B.V.
Alles op de Adriaan Homepage is auteursrechtelijk beschermd. 
Behoudens toestemming is het kopiëren en/of gebruiken van alle foto’s, teksten, tekeningen, geluidsfragmenten en videobeelden niet toegestaan.
Adrina Produkties B.V. - Olivier van Noortlaan 76 - 3133 AT - Vlaardingen

info@adriaan-homepage.nl