30-10-2017

Oktober 2017 was voor mij de maand van de ronde getallen. Laat ik beginnen met het hoogste getal. De teller van het Bassie & Adriaan Channel op YouTube stond begin deze  maand op 40.000.000 hits (inmiddels is het alweer ruim 43.000.000).

40 Miljoen hebben dus de Bassie en Adriaan filmpjes op You Tube gezien en we hebben op YouTube deze maand precies 30.000 abonnees . Nog geen abonnee? Meld je dan hier snel gratis aan.

De Bassie en Adriaan tentoonstelling in Vlaardingen haalde meer dan 10.000 bezoekers en mijn autobiografie "Moe, ik kan een salto!" tikt de 3.000 verkochte boeken. Verder kreeg ik honderden zeer positieve reacties op het boek voor de manier waarop de autobiografie geschreven is. (lees hier enkele reacties)

Wil je het boek bestellen? Dat kan in onze webshop.

50 jaar geleden, in oktober 1967 traden we met ons acrobatennummer The Crocksons voor eerst op in Sala de fiësta "El Madregal" in de Spaanse stad Benalmádena. De 4e oktober woonde ik, samen met Ina, precies 25 jaar in deze fantastische Spaanse plaats en vandaag, 30 oktober, vier ik hier mijn 75e verjaardag, maar ik voel me pas 70 jaar en dat is ook een rond getal.

 

Groeten uit het altijd zonnige Spanje,

Aad van Toor


01-07-2017

Hallo allemaal,

Hier weer even een berichtje van mij vanuit uit Nederland waar ik weer even ben. De reden waarom ik hier ben is bekend. De voorbereiding van 'Bassie en Adriaan - Voor Alle Fans'. En ik kan je vertellen het wordt geweldig!!!!!!!!!!!!!

 

Vandaag zijn de laatste rekwisieten in het tentoonstellingsgebouw aangekomen en het is nu de meest volledige Bassie en Adriaan collectie die er is. Alles, vanaf de Plaaggeest-serie tot en met Keet en Koen, is er te zien. Maar dat is nog niet alles, er zijn ook een kleine 500 opnamefoto’s van onze avonturen series die nooit eerder gepubliceerd zijn. En er is een Bassie en Adriaan zoektocht door al die foto’s. Je krijgt informatie over zo’n 15 locaties waar de Bassie en Adriaan scenes zijn op genomen in Vlaardingen die op loop afstand te vinden zijn en er is nog veel meer, maar dat vertel ik niet. Dat moet je zelf maar ontdekken bij 'Bassie en Adriaan - Voor Alle Fans' in juli en augustus 2017.

 

En dan nòg een nieuwtje.

Mijn boek is heel goed ontvangen en ik krijg van alle kanten lovende complimenten. Mijn boek, 'Moe, ik kan een salto!' loopt zo goed dat ik denk dat na het weekend het aantal verkochte boeken al de duizend passeert.


04-06-2017

Belofte maakt schuld

In 2003 begon ik aan mijn autobiografie. Door mijn ziekte en andere gebeurtenissen is het schrijven daarvan op een heel laag pitje komen te staan. Anderhalf jaar geleden heb ik de draad opgepakt en ben weer gemotiveerd gaan schrijven.

De afgelopen jaren heb ik heel veel keer de vraag gekregen: ‘Wanneer is het boek klaar?’

Die vraag beantwoorde ik dan meestal met: ‘Ik ben ermee bezig maar wanneer het uitkomt kan ik nog niet zeggen. Maar ik beloof dat het boek er komt’.

Nu, na 14 jaar, kan ik die belofte eindelijk inlossen; Het 500 bladzijde tellende boek

‘Moe, ik kan een salto!’ is klaar!

 

Het is een hele klus geweest en het was af en toe heel diep graven in mijn geheugen.

Leuke dingen, minder leuke dingen, spannende en emotionele gebeurtenissen komen allemaal aan bod.

Natuurlijk lees je ook over de vele belevenissen uit mijn acrobaten periode met ‘The Crocksons’ en wat ik allemaal heb meegemaakt tijdens de opnamen van de Bassie en Adriaan-series. Ook geef ik antwoord op vragen die ik nooit eerder heb beantwoord.

De afmetingen van het boek zijn 17x24 cm, de dikte is 3,5 cm en het gewicht is 1050 gram.

 

Wil je het boek bestellen? Dat kan in onze webshop.

 

Veel leesplezier!

Aad van Toor


09-12-2016

 

Zing mee met de originele klassiekers uit alle TV-series zoals:

Het Bakkerslied - Veilig Oversteken - Jimmy - Vier Seizoenen - e.v.a.

 

Bestel deze nieuwe dubbel CD nu snel in de webshop!


17-03-2016

Onlangs verschenen er in de weekbladen Privé en Weekend en op TV bij SBS shownieuws artikelen over een rechtszaak die wij al jarenlang hebben met enkele acteurs. Hoewel het als nieuws werd gepresenteerd, betreft het een probleem dat al elf jaar speelt. Vele fans hebben mij in de loop van de jaren daar vragen over gesteld en daar heb ik nooit op geantwoord, maar gezien de onwaarheden die werden geuit in de bladen en TV, leg ik nu uit waar de rechtszaak over ging en het geschil nog steeds over gaat.

Dit bericht had ik liever niet had geschreven, maar na diverse publicaties in weekbladen en TV programma,s en door de vele vragen van onze fans, voel ik mij nu genoodzaakt openheid van zaken te geven in de juridische kwestie die wij (Bas en ik) al elf jaar lang hebben met enkele acteurs die in de Bassie en Adriaan series meewerkten.

Laat ik bij het begin beginnen.

2005 was voor mij een heel zwaar jaar. Eind 2003 onderging ik een zware operatie en een kankergezwel werd uit mijn mond verwijderd. Daarna kreeg ik ook nog 30 bestralingen en de gevolgen daarvan waren vreselijk. Altijd een pijnlijke droge mond en mijn smaak was verdwenen. Door de langdurige narcose was ook mijn geheugen slecht geworden en kon ik mij niet meer concentreren. In die periode kwam Paul van Gorcum, voor het eerst sinds mijn operatie, op bezoek. Toen hij hoorde hoe ellendig ik mij voelde, nam hij afscheid met de woorden. "Ik sta altijd voor je klaar, een belletje is voldoende." Maar in plaats van hulp ontving ik een maand later een brief van een advocaat die namens enkele acteurs en waaronder ook Paul van Gorcum, vele tonnen van ons eisten. Dat was heel vreemd want er was nog nooit één acteur geweest die ooit had gezegd dat de betalingen niet in orde waren en we spraken iedereen regelmatig.

We antwoordde de advocaat dat die eis belachelijk was dat iedereen het geld had ontvangen zoals we waren overeengekomen en dat was niet weinig ook. Als antwoord op dat schrijven werden we voor de rechter gedaagd. Na enkel jaren procederen kwam de uitspraak van de rechtbank. Wij kregen van de rechters op alle punten gelijk en ze bevestigde dat we duidelijk bewezen hadden dat alle acteurs hun geld hadden ontvangen zoals in de contracten en afspraken was overeen gekomen en wij niemand iets schuldig waren.

De eisers (acteurs) gingen daarop in hoger beroep en na jaren procederen kwamen de rechters eind 2013 met de uitspraak dat enkele acteurs recht hadden op een vergoeding voor hun medewerking aan de series Plaaggeest, Sleutel, Diamant en de Professor.

Daar was ik het niet mee eens want wij hadden de rechten van die series gekocht van Joop van den Ende Producties BV en de acteurs hadden een contract getekend met de clausule; "De acteurs ontvangen 10 jaar na opname geen vergoeding meer voor hun werkzaamheden aan de serie."

Wij hebben ons er bij neergelegd en zoals in de uitspraak stond op 23 december 2014 de accountantsrapporten met de verkoopcijfers van de series de Plaaggeest, Sleutel, Diamant en Professor vanaf februari 2002 opgestuurd naar hun advocaten. Maar de woordvoerster van de acteurs, Bianca von der Oelsnitz, blijft ontkennen dat we alle cijfers hadden gestuurd, negeert de uitspraak van de rechters en eist nog steeds € 190.000,- .

Dat bedrag is veel meer dan de totaal opbrengst van die vier Dvd's. Dat bedrag eist ze voor alle acteurs die bij elkaar nog geen 9 % in beeld waren in die series. Ze gaat totaal voorbij aan het feit dat wij alle series schreven, regisseerde, monteerde of hermonteerde, de hoofdrollen vertolkten, alle kosten voor het digitaliseren van die DVD betaalde enz. enz.

Mijn berekening is reëler en is gebaseerd op de accountantsrapporten en de uitspraak van de rechters en komt uit op een te verwaarlozen bedrag voor de acteurs. In zijn totaliteit nog niet eens € 2.000,--.

Dit is dus de kwestie zoals die nu 11 jaar loopt en al die jaren werden en worden er door bepaalde acteurs de meest uiteenlopende onwaarheden over ons verteld. Zolang de zaak onder de rechter was hebben wij daar nooit iets over gezegd, zoals dat hoort. Maar nu is de uitspaak er is en na al die onzin die er over ons verteld word in interviews, kunnen wij ook weer wat zeggen.

Tegen had weekblad Privé had Paul van Gorcum gezegd, "Op een receptie lopen ze me straal voorbij." Had hij verwacht dat ik dan zou zeggen, "Hoi Paul, wanneer zien we elkaar weer in de rechtszaal en gaan we dan weer net zo lachen als de vorige keer?"

Ook gesuggereerd hij dat wij hem voor zijn werkzaamheden als de Baron een fooitje betaalde.

Voor 18 opnamedagen en 7 reisdagen in Amerika in 1993 ontving hij (zie bijlage) fl. 37.453,- plus eerste klas hotel, vliegreizen en ook nog 2.500 dollar zakgeld. Is dat een fooitje? Een gemiddeld bruto maandloon in 1993 was fl. 3.500,-. Het spreekt voor zich dat Paul van Gorcum zich niet houdt aan de destijds gemaakte afspraken.

Begin november 2015 ontvingen we via de advocaat van Bianca von der Oelsnitz het verzoek om ondanks het grote verschil in eis toch met haar te komen praten. Ik heb voor die eer bedank omdat ik niet voor een nutteloos gesprek van Spanje naar Amsterdam reis.

Sindsdien hebben we, buiten haar optreden in de Privé en SBS Shownieuws niets meer van Bianca von der Oelsnitz of de acteurs gehoord. Blijkbaar heeft Paul van Gorcum bewust gekozen voor de publiciteit om ons in diskrediet te brengen. Ook hij weet dat hij geen enkele kans maakt om een aanzienlijk bedrag in de wacht te slepen.

 

Aad van Toor

Tekst: Aad van Toor - Tekeningen: Frans Verschoor - Produktie: Adrina Produkties B.V.
Alles op de Adriaan Homepage is auteursrechtelijk beschermd. 
Behoudens toestemming is het kopiëren en/of gebruiken van alle foto’s, teksten, tekeningen, geluidsfragmenten en videobeelden niet toegestaan.
Adrina Produkties B.V. - Olivier van Noortlaan 76 - 3133 AT - Vlaardingen

info@adriaan-homepage.nl