08-12-2018

Door heel hard werken is het ons gelukt, ondanks de enorme drukte bij PostNL, om alle door Aad van Toor gesigneerde boeken “Moe, ik kan een salto” vòòr Sinterklaasavond te laten bezorgen. Maar ook alle bestelde CD's, DVD's, mokken en posters van Bassie en Adriaan konden op pakjesavond worden uit gepakt.

 

We hebben dus geoefend voor de kerstdrukte en gaan er voor zorgen dat alle bestellingen vòòr de kerstdagen op tijd kunnen worden ingepakt. 

 

Alleen als je de autobiografie “Moe, ik kan een salto”  wilt bestellen met een persoonlijke boodschap en handtekening dan moet je dat doen vòòr 15 december want dan vertrekt Aad van Toor weer voor een tijd naar Spanje.

 

Neem voor de autobiografie en andere Bassie & Adriaan artikelen een kijkje in: Adriaan's Webshop


26-11-2018

Iedereen heeft wel een leuke herinneringen aan de Sinterklaastijd, ik ook. Maar voor de meeste mensen speelt die herinnering zich af in de wintermaand december, maar die van mij in de zomermaand juli 2008. Ik woonde toen ook al in Spanje en werd gebeld door Job Hugenholz. Job maakte de lay-out van het Nederlands magazine 'Temperament', een maandblad voor Nederlanders die in zuid- Spanje wonen. Voor dat magazine schreef ik ook weleens een stukje.  

Job was bezig met de opmaak van het decembernummer en had daarvoor enkele foto’s nodig van Sinterklaas. Hij zou die maken met de (hulp) Sinterklaas van de Spaanse Costa del Sol, maar die was uitgerekend met vakantie naar Nederland. Zijn mantel, tabbert en mijter lagen gelukkig nog wel in Spanje. Job vroeg of ik die Sinterklaaskleding aan wilde doen voor de fotoshoot. Ik was wel in voor een grap en omdat ik door de snor en baard toch niet herkend kon worden zei ik direct ja. Een paar uur later stond ik, gekleed in volledig Sinterkaastenue, in het pittoreske Spaanse dorpje Mijas voor de camera. Mijas was, en is nog steeds, heel geliefd bij de Nederlandse toeristen en het is er vaak heel druk. Maar die dag hadden we geluk. Waarschijnlijk was iedereen naar het strand want het toeristendorp was heel rustig en we konden ongestoord ons gang gaan. Ik speelde nog even acrobaat Adriaan en klom op de daken en vulde de schoorstenen. Toen we klaar waren met het fotograferen kwam er een Nederlandse vrouw naar me toe en vroeg zeer onderdanig, 'Sinterklaas, mag ik met u op de foto?' Geheel in mijn rol antwoorde ik met een zware stem, 'Natuurlijk mag jij dat jongedame' en nam een zeer professionele Sinterklaaspose aan. Toen de fotograaf haar de foto toonde op het schermpje van zijn toestel, riep ze verheugd, 'Wat zullen mijn kinderen straks verbaasd zijn als ze zien dat ik in Spanje met Sinterklaas op de foto ben geweest!” 

Ik zei niets maar dacht, 'Ik denk dat ze nog veel verbaasder zijn, als ze weten dat dit keer Sinterklaas eigenlijk Adriaan is.'22-09-2018

 

 

Voor de Bassie en Adriaan Fans is er weer leuk nieuws! Sinds kort is er een nieuwe Bassie en Adriaan Mok verkrijgbaar en een nieuw Bassie en Adriaan Posterpakket. In het posterpakket zitten 10 posters op A2 formaat met een gratis poster op A3 formaat erbij.01-09-2018

Leuk nieuws voor de liefhebbers van de achtergrondmuziek van Bassie en Adriaan. Door Alexander en een vriend van hem zijn er twee titels gevonden die gebruikt zijn in de serie De Plaaggeest. Het gaat om de muziek die gebruikt is tijdens de scenes bij de lift en in de gymzaal. Alexander bedankt! Je hebt veel fans blij gemaakt met deze vondst!25-08-2018

Ik woon nu alweer 25 jaar in het Spaanse dorpje Benalmádena. In de dorpskern, waar ik woon, is de tijd stil blijven staan. Nog elke zomer zijn hier grote Fiëstas en folkloristische optochten waar alle dorpelingen in traditionele Spaanse kleding meelopen. Maar de kuststrook van Benalmádena is heel erg veranderd. Aan het negen kilometer brede strand zijn de laatste tijd heel veel grote hotels gebouwd. In die hotels komen steeds meer Nederlandse vakantiegangers en dat merk ik heel goed. De eerste tien jaar zag ik hier bijna geen Nederlander en kreeg zelden een verzoek voor een 'meet en greet'. Maar na een tijdje kwamen de eerste verzoeken en het werden er steeds meer. Dit  jaar was het echt raak. Een paar keer per week ga ik nu in ons Spaanse dorp met Nederlandse Bassie en Adriaan-fans op de foto.

Leuk om te doen en het voordeel is wel dat alle Bassie en Adriaan fans heel aardig zijn!


07-08-2018

Hallo Fans,

 

Meestal schrijft mijn alter-ego Aad van Toor hier, maar nu wil ik, Adriaan, even mijn verhaal kwijt. 

Als hij, Aad van Toor, iets heeft, krijg ìk altijd de klappen.

Een voorbeeld;  Hij wilde in de serie van de Schatkaart ook de Baron spelen, maar toen hij als de Baron wegvluchtte voor Adriaan, verstapte hij zicht, scheurde een spiertje in zijn dijbeen en liep daarna mank. Het gevolg was dat ik,  Adriaan, de volgende dag tijdens de achtervolging van de Baron òòk mank liep.

 

 

Toen Aad van Toor met Parachutespringen zijn enkel brak moest ik optreden met mijn been in het gips.

 

 

Nu heeft Aad van Toor een paar maal zijn hoofd gestoten op dezelfde plek en diezelfde plek ook nog een paar maal laten verbranden in de zon. Het gevolg;  hij moet nu in de Spaanse  zon altijd een hoed op. Je snapt het al en nu moet ik, Adriaan, hier òòk altijd een hoed op. 

Ik ben benieuwd wat die Aad van Toor nog meer voor me in petto heeft in de toekomst.   


12-07-2018

Deze week werd ik overspoeld met mails van bezorgde fans die hadden gelezen dat ik huidkanker had.

Dat alles is gelukkig alweer oud nieuws, want het volgende gebeurde een maand of 8 geleden; 

Als je in Spanje woont weet je hoe snel je door de Spaanse zon kan verbranden. Om te voorkomen  dat ik verbrand smeer ik me elke dag in met een zonnecrème factor 30 en dacht, 'De kans dat ik huidkanker krijg door zonnebrand is nihil.'

 

Maar... Een half jaar geleden opende ik de achterklep van mijn auto niet goed. Het gevolg was dat de klep op mijn hoofd knalde en daardoor ontstond er een wondje. Dat herstelde heel snel maar het  nieuwe velletje, nog niet gewend aan de Spaanse zon, verbrandde ook snel. Een ezel stoot zich geen 2 x aan dezelfde steen, maar ik ben geen ezel want een maand later kreeg ik, door dezelfde fout, weer de achterklep op mijn hoofd. Het werd een herhaling van een maand eerder. Het wondje herstelde snel, maar door mijn onoplettendheid verbrande het ook weer, maar alles genas gelukkig. 

Maar toen ik twee maanden later weer mijn hoofd stootte genas het wondje niet meer. Het plekje was door alle beschadigingen en het verbranden huidkanker geworden. Een kundige dermatoloog van het Vlietlandziekenhuis in Schiedam heeft het plekje weggesneden en twee weken later belde zijn assistente (Kimberly) mij met het heugelijke nieuws. In het laboratorium hadden ze gezien dat het 'kankertje' volledig verwijderd was. 

 

Dat alles gebeurde al twee maanden geleden, maar het stond deze week pas in de bladen. Ik heb inmiddels geleerd dat insmeren met zonnecrème je goed beschermd, maar voor kalende mannen boven de 70 is een hoed nog veel beter. Die draag ik nu dagelijks. Ik ben toch geen ezel...?    


25-06-2018

50.000.000 weergaven op YouTube

 

Afgelopen weekend is de teller van het aantal weergaven van onze filmpjes op ons YouTube kanaal over de 50.000.000 gegaan!! We proberen het kanaal zo leuk mogelijk te houden voor iedereen. Voor de complete series kun je terecht bij Videoland, het digitale kanaal van Telekids, ONS en Pebble TV. Maar de bekendste fragmenten, liedjes, specials, droomwereldjes en nog veel meer zie je op ons YouTube kanaal!!

 


03-06-2018

Het circus is weer in de stad

In 1980 vroeg een jongeman of ik werk voor hem had in 'Circus Bassie en Adriaan'. Dat had ik. Zijn naam was Jan Homan en Jan wist wat werken was. De meeste jongens hielden het zware werk in het circus na een paar weken voor gezien, maar Jan Homan werkte drie jaar lang bij 'Circus Bassie en Adriaan'. Toen wij met het circus stopten, bleef Jan het circusleven trouw. Hij werkte jarenlang in diverse circussen over de hele wereld.

Ik heb Jan Homan vorige week, na 38 jaar, weer terug gezien in Malaga. Hij is nu Flyin Senior Tent-Master van Cirque du Soleil. Onder zijn leiding werd hier een enorme circustent opgebouwd met een middenlijn van meer dan 50 meter en 18 meter hoog. Toen ik zijn werk zag staan was in heel trots op de man die als 18 jarige bij 'Circus Bassie en Adriaan' begon aan zijn circus carrièrre. 

Donderdag gaan wij naar de circusshow. Cirque du Soleil heeft 5 grote tenten en Jan Homan vliegt nu al 17 jaar de hele wereld over om die circustenten op en af te bouwen. Ik kreeg gisteren van hem een mailtje uit Hong Kong. Daar was hij alweer met de afbouw begonnen van een Cirque du Soleil tent die hij volgende week in het zuiden China weer moet opbouwen. En aan het einde van deze maand is hij weer terug in Malaga om Cirque du Soleil hier af te bouwen. 


30-04-2018

 

30 april was ik in de Nederlandse stand van “Feria De Los Pueblos” in Fuengirola om mijn boek te signeren. Ik was niet de enige bekende Nederlander. Ook de oud Oranjevoetballer Johnny Rep was er om zijn boek de signeren. Toen ook nog het Spaans/Nederlandse duo de Gypsy Bros er bij kwam werd het een Nederlands feestje. Op het podium heb ik, samen de Gypsy Bros de Spaanse  Bassie en Adriaan-liedjes gezongen zoals 'Spaanse zon', '1-2-3 is Un, dos, tres' en 'De Spijskaart'.

 


21-04-2018

Hallo Bassie en  Adriaan-fans. Een leuk nieuwtje voor jullie die toevallig rond 30 april op vakantie zijn aan de Costa del Sol. In de stad Fuengirola is van 27 april t/m 1 mei een bijzonder feest  “Feria Internacional De Los Pueblos.” 35 Landen zijn daar dan vertegenwoordigd met dansgroepen, artiesten en fanfares en op de vele podia treden sterren en orkesten op uit al die 35 landen. Je kunt ook kennismaken met het traditionele eten van die landen. Er zijn restaurants en eet tentjes uit India, Mexico, Uruquay, Tailand, Rusland enz. Teveel om op te noemen. Voor Nederland is er het  “Holland House”, daar vind je natuurlijk veel Nederlandse lekkernijen zoals: nieuwe haring, poffertjes en stroopwafels, maar er treden ook diverse Nederlandse artiesten op. Ik, Aad van Toor, treed daar niet op maar zit er wel in mijn Adriaan-kostuum. Ik signeer daar vanaf 14:00 uur mijn boek maar ga natuurlijk ook met fans op de foto. Ik zit daar niet alleen, ook de oud-voetballer Johnny Rep is daar en signeert daar zijn boek. Maar de oud-voetballer, die van 1973 tot 1982 in het Nederlands oranje elftal schitterde, heeft ook nog een hele leuke verrassing. 

Kijk voor meer informatie op: www.hollandhouse.es


30-03-2018

Al jaren zijn we bezig om de series op Netflix te krijgen. De kwaliteitsnorm ligt echter vrij hoog en zij vinden de beeldkwaliteit van Bassie en Adriaan niet goed genoeg. Nu is er een campagne gestart op NPO 3FM om de series toch op Netflix te krijgen. 3FM DJ’s Mark+Rámon hebben hiervoor een aparte Facebook pagina gemaakt. Als je deze pagina gaat volgen dan blijf je volledig op de hoogte!😃

https://www.facebook.com/bassieadriaanopnetflix/


Oktober 2017 was voor mij de maand van de ronde getallen. Laat ik beginnen met het hoogste getal. De teller van het Bassie & Adriaan Channel op YouTube stond begin deze  maand op 40.000.000 hits (inmiddels is het alweer ruim 43.000.000).

40 Miljoen hebben dus de Bassie en Adriaan filmpjes op You Tube gezien en we hebben op YouTube deze maand precies 30.000 abonnees . Nog geen abonnee? Meld je dan hier snel gratis aan.

De Bassie en Adriaan tentoonstelling in Vlaardingen haalde meer dan 10.000 bezoekers en mijn autobiografie "Moe, ik kan een salto!" tikt de 3.000 verkochte boeken. Verder kreeg ik honderden zeer positieve reacties op het boek voor de manier waarop de autobiografie geschreven is. (lees hier enkele reacties)

Wil je het boek bestellen? Dat kan in onze webshop.

50 jaar geleden, in oktober 1967 traden we met ons acrobatennummer The Crocksons voor eerst op in Sala de fiësta "El Madregal" in de Spaanse stad Benalmádena. De 4e oktober woonde ik, samen met Ina, precies 25 jaar in deze fantastische Spaanse plaats en vandaag, 30 oktober, vier ik hier mijn 75e verjaardag, maar ik voel me pas 70 jaar en dat is ook een rond getal.

 

Groeten uit het altijd zonnige Spanje,

Aad van Toor


01-07-2017

Hallo allemaal,

Hier weer even een berichtje van mij vanuit uit Nederland waar ik weer even ben. De reden waarom ik hier ben is bekend. De voorbereiding van 'Bassie en Adriaan - Voor Alle Fans'. En ik kan je vertellen het wordt geweldig!!!!!!!!!!!!!

 

Vandaag zijn de laatste rekwisieten in het tentoonstellingsgebouw aangekomen en het is nu de meest volledige Bassie en Adriaan collectie die er is. Alles, vanaf de Plaaggeest-serie tot en met Keet en Koen, is er te zien. Maar dat is nog niet alles, er zijn ook een kleine 500 opnamefoto’s van onze avonturen series die nooit eerder gepubliceerd zijn. En er is een Bassie en Adriaan zoektocht door al die foto’s. Je krijgt informatie over zo’n 15 locaties waar de Bassie en Adriaan scenes zijn op genomen in Vlaardingen die op loop afstand te vinden zijn en er is nog veel meer, maar dat vertel ik niet. Dat moet je zelf maar ontdekken bij 'Bassie en Adriaan - Voor Alle Fans' in juli en augustus 2017.

 

En dan nòg een nieuwtje.

Mijn boek is heel goed ontvangen en ik krijg van alle kanten lovende complimenten. Mijn boek, 'Moe, ik kan een salto!' loopt zo goed dat ik denk dat na het weekend het aantal verkochte boeken al de duizend passeert.


04-06-2017

Belofte maakt schuld

In 2003 begon ik aan mijn autobiografie. Door mijn ziekte en andere gebeurtenissen is het schrijven daarvan op een heel laag pitje komen te staan. Anderhalf jaar geleden heb ik de draad opgepakt en ben weer gemotiveerd gaan schrijven.

De afgelopen jaren heb ik heel veel keer de vraag gekregen: ‘Wanneer is het boek klaar?’

Die vraag beantwoorde ik dan meestal met: ‘Ik ben ermee bezig maar wanneer het uitkomt kan ik nog niet zeggen. Maar ik beloof dat het boek er komt’.

Nu, na 14 jaar, kan ik die belofte eindelijk inlossen; Het 500 bladzijde tellende boek

‘Moe, ik kan een salto!’ is klaar!

 

Het is een hele klus geweest en het was af en toe heel diep graven in mijn geheugen.

Leuke dingen, minder leuke dingen, spannende en emotionele gebeurtenissen komen allemaal aan bod.

Natuurlijk lees je ook over de vele belevenissen uit mijn acrobaten periode met ‘The Crocksons’ en wat ik allemaal heb meegemaakt tijdens de opnamen van de Bassie en Adriaan-series. Ook geef ik antwoord op vragen die ik nooit eerder heb beantwoord.

De afmetingen van het boek zijn 17x24 cm, de dikte is 3,5 cm en het gewicht is 1050 gram.

 

Wil je het boek bestellen? Dat kan in onze webshop.

 

Veel leesplezier!

Aad van Toor


09-12-2016

 

Zing mee met de originele klassiekers uit alle TV-series zoals:

Het Bakkerslied - Veilig Oversteken - Jimmy - Vier Seizoenen - e.v.a.

 

Bestel deze nieuwe dubbel CD nu snel in de webshop!


17-03-2016

Onlangs verschenen er in de weekbladen Privé en Weekend en op TV bij SBS shownieuws artikelen over een rechtszaak die wij al jarenlang hebben met enkele acteurs. Hoewel het als nieuws werd gepresenteerd, betreft het een probleem dat al elf jaar speelt. Vele fans hebben mij in de loop van de jaren daar vragen over gesteld en daar heb ik nooit op geantwoord, maar gezien de onwaarheden die werden geuit in de bladen en TV, leg ik nu uit waar de rechtszaak over ging en het geschil nog steeds over gaat.

Dit bericht had ik liever niet had geschreven, maar na diverse publicaties in weekbladen en TV programma,s en door de vele vragen van onze fans, voel ik mij nu genoodzaakt openheid van zaken te geven in de juridische kwestie die wij (Bas en ik) al elf jaar lang hebben met enkele acteurs die in de Bassie en Adriaan series meewerkten.

Laat ik bij het begin beginnen.

2005 was voor mij een heel zwaar jaar. Eind 2003 onderging ik een zware operatie en een kankergezwel werd uit mijn mond verwijderd. Daarna kreeg ik ook nog 30 bestralingen en de gevolgen daarvan waren vreselijk. Altijd een pijnlijke droge mond en mijn smaak was verdwenen. Door de langdurige narcose was ook mijn geheugen slecht geworden en kon ik mij niet meer concentreren. In die periode kwam Paul van Gorcum, voor het eerst sinds mijn operatie, op bezoek. Toen hij hoorde hoe ellendig ik mij voelde, nam hij afscheid met de woorden. "Ik sta altijd voor je klaar, een belletje is voldoende." Maar in plaats van hulp ontving ik een maand later een brief van een advocaat die namens enkele acteurs en waaronder ook Paul van Gorcum, vele tonnen van ons eisten. Dat was heel vreemd want er was nog nooit één acteur geweest die ooit had gezegd dat de betalingen niet in orde waren en we spraken iedereen regelmatig.

We antwoordde de advocaat dat die eis belachelijk was dat iedereen het geld had ontvangen zoals we waren overeengekomen en dat was niet weinig ook. Als antwoord op dat schrijven werden we voor de rechter gedaagd. Na enkel jaren procederen kwam de uitspraak van de rechtbank. Wij kregen van de rechters op alle punten gelijk en ze bevestigde dat we duidelijk bewezen hadden dat alle acteurs hun geld hadden ontvangen zoals in de contracten en afspraken was overeen gekomen en wij niemand iets schuldig waren.

De eisers (acteurs) gingen daarop in hoger beroep en na jaren procederen kwamen de rechters eind 2013 met de uitspraak dat enkele acteurs recht hadden op een vergoeding voor hun medewerking aan de series Plaaggeest, Sleutel, Diamant en de Professor.

Daar was ik het niet mee eens want wij hadden de rechten van die series gekocht van Joop van den Ende Producties BV en de acteurs hadden een contract getekend met de clausule; "De acteurs ontvangen 10 jaar na opname geen vergoeding meer voor hun werkzaamheden aan de serie."

Wij hebben ons er bij neergelegd en zoals in de uitspraak stond op 23 december 2014 de accountantsrapporten met de verkoopcijfers van de series de Plaaggeest, Sleutel, Diamant en Professor vanaf februari 2002 opgestuurd naar hun advocaten. Maar de woordvoerster van de acteurs, Bianca von der Oelsnitz, blijft ontkennen dat we alle cijfers hadden gestuurd, negeert de uitspraak van de rechters en eist nog steeds € 190.000,- .

Dat bedrag is veel meer dan de totaal opbrengst van die vier Dvd's. Dat bedrag eist ze voor alle acteurs die bij elkaar nog geen 9 % in beeld waren in die series. Ze gaat totaal voorbij aan het feit dat wij alle series schreven, regisseerde, monteerde of hermonteerde, de hoofdrollen vertolkten, alle kosten voor het digitaliseren van die DVD betaalde enz. enz.

Mijn berekening is reëler en is gebaseerd op de accountantsrapporten en de uitspraak van de rechters en komt uit op een te verwaarlozen bedrag voor de acteurs. In zijn totaliteit nog niet eens € 2.000,--.

Dit is dus de kwestie zoals die nu 11 jaar loopt en al die jaren werden en worden er door bepaalde acteurs de meest uiteenlopende onwaarheden over ons verteld. Zolang de zaak onder de rechter was hebben wij daar nooit iets over gezegd, zoals dat hoort. Maar nu is de uitspaak er is en na al die onzin die er over ons verteld word in interviews, kunnen wij ook weer wat zeggen.

Tegen had weekblad Privé had Paul van Gorcum gezegd, "Op een receptie lopen ze me straal voorbij." Had hij verwacht dat ik dan zou zeggen, "Hoi Paul, wanneer zien we elkaar weer in de rechtszaal en gaan we dan weer net zo lachen als de vorige keer?"

Ook gesuggereerd hij dat wij hem voor zijn werkzaamheden als de Baron een fooitje betaalde.

Voor 18 opnamedagen en 7 reisdagen in Amerika in 1993 ontving hij (zie bijlage) fl. 37.453,- plus eerste klas hotel, vliegreizen en ook nog 2.500 dollar zakgeld. Is dat een fooitje? Een gemiddeld bruto maandloon in 1993 was fl. 3.500,-. Het spreekt voor zich dat Paul van Gorcum zich niet houdt aan de destijds gemaakte afspraken.

Begin november 2015 ontvingen we via de advocaat van Bianca von der Oelsnitz het verzoek om ondanks het grote verschil in eis toch met haar te komen praten. Ik heb voor die eer bedank omdat ik niet voor een nutteloos gesprek van Spanje naar Amsterdam reis.

Sindsdien hebben we, buiten haar optreden in de Privé en SBS Shownieuws niets meer van Bianca von der Oelsnitz of de acteurs gehoord. Blijkbaar heeft Paul van Gorcum bewust gekozen voor de publiciteit om ons in diskrediet te brengen. Ook hij weet dat hij geen enkele kans maakt om een aanzienlijk bedrag in de wacht te slepen.

 

Aad van Toor

Tekst: Aad van Toor - Tekeningen: Frans Verschoor - Produktie: Adrina Produkties B.V.
Alles op de Adriaan Homepage is auteursrechtelijk beschermd. 
Behoudens toestemming is het kopiëren en/of gebruiken van alle foto’s, teksten, tekeningen, geluidsfragmenten en videobeelden niet toegestaan.
Adrina Produkties B.V. - Olivier van Noortlaan 76 - 3133 AT - Vlaardingen

info@adriaan-homepage.nl