03-07-2024

 In de drie weken die ik in Nederland verbleef, was de erepenning, die Bas en ik mochten ontvangen uit handen van de burgemeester van Vlaardingen, natuurlijk een hoogtepunt. 

Maar ook weer samen zijn met Bas was natuurlijk een hoogtepunt. Ondanks dat het leven van Bas door zijn slechte gezondheid absoluut geen pretje is, heeft hij zijn gevoel voor humor behouden.. 

 

Ik werd door hem begroet met zijn favoriete kreet; 'Adriaantje!'  En daarna volgde een gezellig gesprek.  Andere mensen zouden ons waarschijnlijk niet begrijpen omdat we beide, door medische redenen, heel onduidelijk praten. En door de harde luidsprekers in volle zalen zijn we behoorlijk doof geworden. Maar het gesprek tussen ons lukte prima omdat Bas en ik maar een half woord nodig hebben om elkaar goed te begrijpen. Toen ik na een tijdje tegen Bas zei dat mijn geheugen nog steeds goed was zei Bas; 'Mijn geheugen ook.” En liet me toen verbaasd staan. Vrij duidelijk noemde hij de lange plaatsnaam van het stationnetje in Wales waar we opname hebben gemaakt voor de Europa serie:

 

Maar er was nog  een hoogtepunt die dag. De man die ook bij ons op de foto staat is Sjef Scholte. We kwamen er achter dat op de dag dat we die foto maakten we precies 30 jaar met Sjef samenwerkten. In juni 1994 tekenden wij met hem het eerste contract. Hij was toen directeur van CNR, het videobedrijf dat alle Bassie en Adriaan series op video en Dvd uitbracht. Maar Sjef was ook de man de er voor gezorgd heeft dat we in 1997 geridderd werden.

Hij is ook filmproducer van heel veel films zoals: De hel van ’63, De Schippers van de Kameleon, De Ontsnapping en natuurlijk de film 'Keet en Koen en de speurtocht naar Bassie en Adriaan'. Ook de documentaire 'Een schat vol herinneringen' komt mede uit zijn koker.  Het is niet alleen een zeer succesvolle samenwerking met Sjef Scholte maar ook een probleemloze. Dat resulteerde er in dat hij in 2009 ook onze manager werd. En ook als onze manager werken we nu alweer 15 jaar probleemloos samen en we hopen hij dat nog heel lang blijft doen.  


01-02-2024

Binnenkort ben ik weer even in Nederland en kom dan ook weer naar Museum Vlaardingen. Wil je een vraag stellen, op de foto of een handtekening? Dat kan allemaal tijdens de meet en greet op 10 en 16 maart.

 

Klik op deze link voor 10 maart:

https://www.museumvlaardingen.nl/plan-je-bezoek/agenda/artikel/details/ontmoet-adriaan-in-museum-vlaardingen

 

Klik op deze link voor 16 maart:

https://www.museumvlaardingen.nl/plan-je-bezoek/agenda/artikel/details/ontmoet-en-begroet-aad-van-toor


17-01-2024

De kijkcijfers van onze documentaire 'Bassie en Adriaan - Een Schat aan Herinneringen' die uitgezongen werd op 7 januari is (inclusief uitgesteld kijken) door 1.755.000 mensen bekeken! We staan daarmee op de 6e plaats van de best bekeken programma’s van die dag. Wij, Bas en ik, zijn heel blij met dit nieuws. En als ik dan alle complimenten optel die ik voorbij zag komen op internet en via e-mails, kan ik concluderen dat het programma door de Bassie en Adriaan-liefhebbers niet alleen veel bekeken werd maar ook heel erg gewaardeerd word.

Daar zijn we niet alleen blij mee maar ook heel trots op!😃👍

En voor wie de uitzending gemist heeft, de documentaire is hier terug te zien op NPO START.

https://npo.nl/start/serie/bassie-adriaan-een-schat-aan-herinneringen/seizoen-1/bassie-adriaan-een-schat-aan-herinneringen_1/afspelen


13-12-23

Tekening van Lynn

Regelmatig krijg ik tekeningen en daar zitten soms hele mooie bij, maar van de week kreeg ik een tekening die is prachtig.

Lynn heeft er ongeveer 17 uur over gedaan en het resultaat is schitterend!

De tekening wil ik dan ook heel graag aan andere B&A fans laten zien.

Bedankt Lynn!


23-01-2023

EVEN NAAR DE KAPPER

Een B&A-serie opnemen duurde soms een jaar, de Amerika-serie nog langer. Omdat we een serie door elkaar opnamen moest ik altijd de lengte van mijn haar in de gaten houden. Anders was in het ene shot mijn haar kort en in het volgende shot lang.

In de shorty 'Een vergissing is menselijk', maakte ik die fout. Als ik in de caravan zit is mijn haar kort en als ik in de deuropening sta lang. Na die fout zat ik bijna elke week bij mijn kapper, Herman Etman. Hij zorgde er voor dat mijn haar in alle series altijd even lang was. Maar vorig jaar ging Herman met pensioen en moest ik in Spanje op zoek naar een andere kapper. Ik vond een kapster maar ze is geen Spaanse. Ze spreekt die taal een beetje, maar ze begrijpt het Spaans slecht. Daar kwam ik achter toen ik in het Spaans tegen haar had gezegd:'Een centimetertje er af knippen.' 

Met een paar razend snelle knippen had mijn haar nog de lengte van een centimeter. Het duurde meer dan een half jaar voor het weer een normale lengte had. Maar ik kreeg een maand geleden goed nieuws. Mijn 'eigen' kapper was naar Spanje verhuist en woont nu in een dorpje boven Almeria. Je begrijpt, ik heb razendsnel een afspraak met hem gemaakt. We waren gisteren bij Herman en zijn vrouw Wilma op visite en daar bouwde Herman snel een deel van zijn kamer om tot kapsalon. Mijn haar knipte hij weer perfect en het was, zoals altijd, weer super gezellig. Ik ben nu weer thuis en keek net ik de spiegel en kan jullie  zeggen, het was visa versa 667 km rijden naar mijn kapper. Maar het was de moeite dubbel en dwars waard. 


24-11-2022

Meet & Greet Aad Van Toor

 

 

In december ben ik weer even in Nederland en dan bezoek ik niet alleen familie en vrienden maar breng ik ook een bezoek aan Museum Vlaardingen. Op zondag 18 december is daar weer een Meet & Greet. Jullie kunnen dan vragen aan mij stellen en we gaan natuurlijk ook op de foto. 

Het wordt in ieder geval een hele gezellige dag waarvan een deel van de opbrengst vanuit Museum Vlaardingen naar het goede doel gaat. 


Er is een beperkt aantal plaatsen dus wees er snel bij want op=op


Je kunt nu reserveren via deze link:

Meet & Greet Aad Van Toor 


24-01-2022

 

LEUK NIEUWS!

Er is een nieuwe Bassie & Adriaan Game!

Geschikt voor Tablet, iPad en telefoon voor zowel

Android als Apple gebruikers.

Het spel is geschikt voor kinderen van 3 tot 8 jaar.

 

De game is hier te vinden: Google Play Store en Apple App Store30-11-2021

 

 

De nieuwe kerst trui is nu verkrijgbaar via onze kledinglijn!

Bestel hem snel dan kan de trui nog mee in de zak van Sinterklaas!

 

https://officialbrand.eu/bassieenadriaan/product/bassie-adriaan-kerst-trui/


21-09-2021

Ik mijn autobiografie Moe, ik kan een salto! schreef ik nooit spijt te hebben van iets wat ik in mijn leven had gedaan. Inmiddels weet ik wel beter. Ik heb nu van één ding enorm veel spijt; dat ik veel gerookt heb.

 

In 2003 werd er bij mij speekselklierkanker ontdekt en die vorm van kanker kwam (en komt)  heel voor bij sigarenrokers. En sigaren roken deed ik, gemiddeld 25 stinkstokken per dag. De gevolgen, een grote operatie in mond en hals, 30 bestralingen, 3 jaar lang geen smaak en speeksel en dagelijks hevige pijnen. Mijn tong werd door de noodzakelijke operatie zo verminkt dat ik nu, na 18 jaar, nog steeds niet goed kan praten.

Maar dat was niet mijn enige probleem door roken. Drie jaar geleden voelde ik me na de opname van de film De brief voor Sinterkaas heel slecht worden. Na medische controle bleek dat door het vele roken van vroeger ook de aders in mijn hart bijna helemaal verstopt waren geraakt. De volgende dag lag ik op de operatietafel en kreeg 3 bypasses. Daarna maandenlang met hevige pijnen en conditie van nul. Maar dankzij de vakmanschap van de hartchirurg en geweldige verzorging van het verplegend personeel overleefde ik die operatie en voelde me na drie maanden weer mens worden.

Ik werd een dolgelukkig gelukkig mens en werkte dagelijks aan mijn conditie. De schade die ik opgelopen had door mijn jarenlange roken werd niet erger maar ging ook niet over. Daar kwam ik drie maanden geleden achter door een zeer pijnlijk wondje aan mijn enkel. Dat wondje genas niet en werd steeds groter en pijlijker en een week later raakte mijn hele voet ontstoken. Na diverse dokter bezoekjes werd de oorzaak ontdekt door dezelfde dokter die in 2003 ontdekte dat ik kanker had, Frank Buster (op de foto links van mij). Hij merkte dat de aders in mijn been verstopt waren (ook wel rokersbeen genoemd.) Inmiddels ben ik daaraan geopereerd en na 14 dagen is de pijn nog niet over maar wel dragelijk geworden.

 

Op 3 september 2003 stak ik, na 45 jaar roken, mijn laatste sigaar op en het rare was dat ik daarna nooit meer naar een sigaar heb verlangt. Het enige wat ik nu heb is heel veel spijt dat ik ooit aan roken ben begonnen.

 

Als je dit gelezen hebt en rookt dat heb ik een tip; Stop voordat je later net zoveel spijt krijgt als ik nu heb.


25-07-2021

 

Na de opname in 1994 voor De Reis Vol Verrassingen is de laatste B&A caravan weggegeven aan Circus Royal. Daar is de caravan helemaal rood geschilderd en gebruikt als reclame opslag.

Hierna was er dus geen B&A caravan meer...

 

 

In 2004 stonden de afscheidsvoorstellingen gepland in het Topsportcentrum in Rotterdam.

Voor die gelegenheid ontstond bij Martijn Passchier het idee om weer een Bassie & Adriaan caravan te maken om promo’s mee op te nemen en voor de deur te zetten bij de allerlaatste voorstellingen. Martijn nam die taak op zich en zo kwam er in 2003 weer een B&A caravan. 

 

 

Doordat de afscheidsvoorstellingen niet door gingen werd de caravan lange tijd in de stalling gezet. Heel af en toe kwam de caravan eruit voor promo’s en heeft de caravan gestaan bij de tentoonstelling in Dieren. Vanaf 2008 kwam de caravan weer regelmatig tevoorschijn. In twee commercials en in een videoclip van Bassie is deze caravan te zien.

 

In 2012 kwam er voor een promo film van de HONDA ook weer een Bassie & Adriaan Auto bij. Het setje was weer compleet en er ontstonden bij Martijn plannen om de combinatie te gaan verhuren. Dat bleek een groot succes. Regelmatig verscheen Martijn met de auto en caravan op feesten en partijen.

 

In 2015 was er een tweede caravan nodig voor de film Keet & Koen en de speurtocht naar Bassie & Adriaan. Ook deze aanschaf nam Martijn voor zijn rekening en liet de caravan wederom omtoveren tot Bassie & Adriaan Caravan.


 

 

Vanaf 2018 werd het te druk voor Martijn  en hij had bijna geen tijd meer om de verhuringen te doen. Maar toen kwam daar groot B&A-fan, Ben Prins. Ben heeft ook een Honda Prelude die hij heeft laten aanpassen naar Bassie & Adriaan Auto.

 Martijn en Ben zijn overeengekomen dat Ben de verhuringen voor zijn rekening gaat nemen.

Dat liet Ben zich geen twee keer zeggen en ging heel enthousiast aan de slag.

Hij heeft de caravan, die na al die jaren wel een opknapbeurt kon gebruiken, volledig onder handen genomen.

Als je zijn verslag van de opknapbeurt wilt lezen, klik dan hier.

Wil je de auto en caravan huren? Vraag dan alle informatie aan via:

auto.huren@bassie-adriaan.nl


15-07-2021

Afgelopen maandag bereikte ons het trieste bericht dat Dick Rienstra op 80-jarige leeftijd is overleden. 

We kennen Dick al sinds 1966. Wij werkten toen met ons acrobatennummer The Crocksons in een grote reclameshow en daar trad Dick ook op als danser/zanger en speelde hij mee in diverse komische scènes. Het was een leuke show met grote sterren uit die tijd, zoals Rijk de Gooier en Rita Corita. Het werd een jaar waar zowel Dick als wij met plezier aan terug dachten. 

 

De jaren daarna zagen we hem regelmatig als hij optrad met het succesvolle zangduo De Jantjes. In de jaren ’70 was Dick heel veelzijdig. Hij werkte niet alleen als een succesvol zanger, maar ook als DJ en speelde diverse rollen in toneelstukken en TV-series.

In 1979 zochten we voor de serie Bassie en Adriaan en de Diamant een acteur die ook kon zingen. Ik regisseerde die serie en wist dat Dick die beide eigenschappen bezat. Hij speelde de rol van Inspecteur Van Der Steen en heb aan de samenwerking met Dick hele leuke herinneringen. Zelfs als we de meest serieuze scènes opnamen, was het lachen met Dick. Dat wil zeggen, er werd voor en na de opname heel veel gelachen, maar op commando lachen tijdens de opname ging hem niet makkelijk af. In diverse scènes moest hij beginnen met een spontane schaterlach maar dat lukte hem niet. We vonden daar snel een oplossing voor. Vlak voor de opname vertelde Bas hem een mop en als Dick begon te schateren van de lach werd direct de camera gestart.

 

Dick Rienstra speelde in 1982 weer de rol van Inspecteur Van der Steen in de serie Bassie en Adriaan en de Huilende Professor maar het was toen niet de enige TV-serie waarin hij te zien was. Hij werkte ook mee aan grote TV series zoals De kleine waardheid en De Fabriek.

 

In de serie Bassie en Adriaan en de Verdwenen Kroon uit 1987 werd Van der Steen weer om hulp gevraagd. Maar hij kreeg wel een andere titel.

Het avontuur speelde zich grotendeels af in Schoonhoven en daar was toen een bureau van de rijkspolitie. De rijkspolitie kent niet de rang van inspecteur en zo werd Dick in deze serie Adjudant van der Steen. Daarna speelde de avonturenseries van Bassie en Adriaan zich allemaal in het buitenland af en was er geen rol meer voor Inspecteur of Adjudant van der Steen.

 

Helaas waren we de laatste jaren in een rechtszaak verwikkeld waar ook Dick bij betrokken was.

Maar ondanks die vervelende zaak blijven we Dick Rienstra herinneren zoals hij was. Een fijn mens!

 

Dick Rienstra * 1941 - † 2021


04-06-2021

Dat wordt weer smikkelen en smullen!

 

Het kookschort, wat sinds afgelopen dinsdag verkrijgbaar is, is een geweldig succes. Ik denk dat veel vaders er op vaderdag blij mee gemaakt gaan worden.

Ook de zomercollectie valt in de smaak. Binnenkort zullen er veel fans rond lopen met een t-shirt met daarop de afbeelding van één van onze caravans.

Ben je benieuwd naar de zomercollectie?

Kijk dan bij onze kledinglijn

 

Morgen gaat ook (eindelijk) het museum weer open en ik kan jullie nu al vertellen dat ik er op zaterdag 5 en zondag 6 juni bij ben. Dan mogen er weer vragen gesteld worden en kun je met mij (coronaproof) op de foto.

Kijk voor meer informatie op: www.museumvlaardingen.nl

 

En dan gaan we vanavond om 19:00 uur ook nog verder met onze Reis door Europa op Youtube.

In Denemarken ontvangen we het pakje uit de hand van een kindervriend...


02-06-2021

Vorige week werd bekend dat op zaterdag 5 juni Museum Vlaardingen weer open gaat. Joepieeeee!!

 

Sinds dat bericht komt er heel veel de vraag binnen of ik,  Aad van Toor, ook weer aanwezig zal zijn bij onze tentoonstelling

Een Schat aan Herinneringen.

 

Ik kan jullie melden dat ik in ieder geval het weekend van 5 en 6 juni in de middag aanwezig ben. En als ik er ben dan is er natuurlijk ook weer gelegenheid om vragen te stellen en kun je met mij op de foto.

 

Laten we hopen dat het museum nu open kan blijven!!

 


01-06-2021

Onze kledinglijn is weer uitgebreid! Dit keer niet met bekende kreten maar met de bekende afbeeldingen die op de verschillende caravans zijn gebruikt. Daarnaast is er ook een kook/BBQ schort met de tekst:

Dat wordt weer smikkelen en smullen!

Het ideale vaderdag en zomer cadeau!

 

Alles van de kledinglijn is via deze link te bestellen!

 

Voor alle vragen omtrent maten en kleuren kun je terecht bij:

https://officialbrand.eu/bassieenadriaan/contact/


17-03-2021

Toen ik vorige week een brief ontving waarin stond dat ik een afspraak kon maken voor een vaccinatie tegen corona was ik verbaasd. Nu al? De oude mensen zouden toch eerst geprikt worden? Maar toen drong het tot me door. Ik voel me jong maar heb wel de leeftijd van 78 jaar.

 

15 Maart kreeg ik een pijnloos prikje en voelde me daarna weer net zoals anders. Maar toch realiseerde ik me dat het prikje tegen corona mijn leven gaat veranderen.

 

Vorig jaar zat ik maandenlang in Spanje in quarantaine, nu in Nederland zie ik mijn vrienden of familie zelden door de coronamaatregelen. Maar straks, als iedereen gevaccineerd is, kunnen we weer ons oude gezellige leventje leven.

 

Ik ben door die prik  niet bang meer voor corona, ik ben alleen nog bang voor mensen die niet gevaccineerd willen worden.


15-01-2021

Aan het begin van het nieuwe jaar gaan we meer dan veertig jaar terug in de tijd.

De komende weken komen namelijk onze vier allereerste LP's uit 1978/79 online.

 

Vanaf vandaag kun je luisteren naar Bassie & Adriaan met 18 Liedjes

en volgende week komt  Bassie & Adriaan Olé online.

 

Wanneer Feest en Avonturen met Bassie & Adriaan online komen, is nog niet bekend.

Maar hou Spotify Apple Music en Deezer in de gaten!


14-01-2021

Vandaag bereikte ons het trieste nieuws dat Siegfried Frischbacher, beter bekent als Siegfried van het wereldberoemde illusionisten duo Siegfried en Roy, op 81 jarige leeftijd is overleden.

In de jaren ’70 hebben we verschillende maanden met Siegfried en Roy gewerkt en hebben aan die tijd vele warme herinneringen.

 

Het waren niet alleen bijzonder goede artiesten maar ook zeer sympathieke collega's. In Las Vegas, de stad waarin ze vier keer de onderscheiding voor beste variéténummer van de wereld ontvingen, hebben we ze nog een paar maal ontmoet.

 

En ze werkten ook mee in onze TV serie “Bassie en Adriaan en de reis door Amerika”.  Siegfried en Roy zijn nu beiden overleden, maar hun geweldige show en hun naam zal nog lang herinnerd worden.

 

R.I.P. Siegfried


07-12-2020

De laatste jaren zijn wij, Ina en ik, tijdens de kerst en de jaarwisseling in Spanje. En dat bevalt ons heel goed. Maar zoals het er nu naar uitziet zijn wij dit jaar met de feestdagen in Nederland. Met de lockdown in Spanje heeft het weinig zin om daar nu naartoe te gaan.

 

Maar om met de woorden van Johan Cruijff te spreken, ieder nadeel heeft zijn voordeel.

Doordat wij tot na de jaarwisseling in Nederland zijn kan ik ook regelmatig bij onze tentoonstelling in Vlaardingen zijn. Dat houdt in dat ik tot 31 december iedere woensdag, donderdag en vrijdag van 14:00 tot 16:00 uur aanwezig ben. Ook in de kerstvakantie.

In de weekenden ben ik er ook maar dan verschillen de tijden.

Als het in januari allemaal weer kan dan vertrekken we zo snel mogelijk weer naar Spanje. Wanneer ik daarna weer bij de tentoonstelling ben, durf ik niet te zeggen. Dus wil je een keer bij een vragenronde zijn of met mij op de foto dan kan dat voorlopig alleen nog in december.

 

Tot ziens in Museum Vlaardingen


26-11-2020

Gisteren, 25 november 2020, ontving ik de uitspaak van de rechtszaak die diverse acteurs in 2005 tegen ons hadden aangespannen. In 2009 oordeelde de rechter dat de eis van de acteurs ongegrond was en dat Bas en Aad van Toor alle financiële verplichtingen volgens de afspraken hadden voldaan.

 

Tegen die uitspraak gingen de acteurs in beroep en ook in 2014 besliste de rechters in hoger beroep dat wij alle financiële verplichtingen volgens de afspraken hadden voldaan voor de series van De Schatkaart, De Verdwenen Kroon, De Verzonken Stad, De Geheimzinnige opdracht en De Reis Vol Verrassingen. Dus voor de rol als Baron heeft Paul van Gorcum alles betaald gekregen. Maar hij bleef tot 2020 beweren dat hij voor die rol nog een vergoeding kreeg.

 

De rechters vonden wel dat we de acteurs een redelijke vergoeding moesten betalen over de verkochte dvd's van De Plaaggeest, Het Geheim van de Sleutel, De Diamant en De Huilende Professor. De rechter schreef daar wel bij 'Indien die acteur aan die dvd heeft meegewerkt'.

 

Ik rekende uit dat we de acteurs (Hans Otjes, Jaap Stobbe, Dick Rienstra, Harry Dikmans en Paul van Gorcum) ongeveer € 2.000, - moesten betalen plus de rente. Maar de acteurs hadden een heel andere berekening. De vijf acteurs claimden dat ze allemaal aan die vier dvd’s hadden meegewerkt en daarin ook een nog een hoofdrol vertolkten en eisten € 193.000,-

 

Direct hebben wij de acteurs, via hun advocaat, geattendeerd dat de rechter duidelijk in zijn vonnis had geschreven  'Indien die acteur aan die dvd heeft meegewerkt', dus hun berekening klopte niet. Op die brief hebben ze nooit geantwoord.

 

Pas na vijf jaar lieten de acteurs weer van zich horen. In oktober 2019 lieten ze beslag leggen op onze bankrekeningen en begonnen weer een rechtszaak en eisten wederom € 193.000,- van ons. Door het corona probleem konden we de rechters niet in de rechtszaal uitleggen hoe de vork in de steel zit en hebben dat zo goed mogelijk schriftelijk gedaan. Uit dat schrijven en alle dossiers uit de vorige rechtszaken moesten de rechters een beslissing nemen. 

 

In plaats van de geëiste € 193.000,- oordeelden de rechters dat we de acteurs een vergoeding van € 15.000 plus rente moeten betalen. 

Het was voor de rechters heel moeilijk om met de vele ingewikkelde berekeningen tot het juiste oordeel te komen. Ze hebben zich door grote stapels dossiers van de advocaten moeten worstelen, negen accountantsrapporten van alle B&A series moeten doorspitten en dan nog duizenden maandafrekeningen van zeventig verschillende dvd’s moeten uitpluizen om tot het eindvonnis te komen.  Dat hun vonnis niet helemaal strookt met mijn oordeel begrijp ik heel goed. Het is een heel ingewikkelde zaak die zich afspeelde tussen 1976 en 1981. Ik zou ze kunnen attenderen op de zaken die ze volgens mij verkeerd beoordeeld hebben.

Ik kan nu twee dingen doen; òf ik leg me neer bij het vonnis en ga genieten van de rest van mijn gelukkige leven òf ik ga in hoger beroep… Daar ga ik eerst nog een paar nachtjes over slapen.

 

PS.

In sommige  TV programma’s werd het idee gewekt dat wij die € 15.000,- aan Paul van Gorcum moeten betalen voor zijn rol als Baron, maar dat klopt niet. Van Gorcum krijgt alleen een vergoeding voor zijn rol als Diamantair (3 minuten) en Professor (9 minuten) ca. € 2.800,-  en dat is voor de Dvd verkoop over 12 jaar.

Bijna de helft van het bedrag € 7.380,- komt volgens deze uitspraak ten goede van Harry Dikmans  voor zijn medewerking aan de Het Geheim van de Sleutel en De Diamant (31 minuten).


Tekst: Aad van Toor - Tekeningen: Frans Verschoor - Produktie: Adrina Produkties B.V.
Alles op de Adriaan Homepage is auteursrechtelijk beschermd. 
Behoudens toestemming is het kopiëren en/of gebruiken van alle foto’s, teksten, tekeningen, geluidsfragmenten en videobeelden niet toegestaan.
Adrina Produkties B.V. - Olivier van Noortlaan 76 - 3133 AT - Vlaardingen

info@adriaan-homepage.nl