Voordat Bas en Aad bekend werden als Bassie en Adriaan werkten zij, voornamelijk in het buitenland, al 25 jaar met hun acrobatennummer The Crocksons. Begin jaren '70 traden zij regelmatig op in het voorprogramma van de Veronica Drive In Show. Iedereen die daar optrad was zanger of muziekant behalve The Crocksons. En toch werden er van The Crocksons plaatjes aangevraagd want het publiek had geen idee dat zij acrobaten waren. Van The Crocksons waren toen geen liedjes maar in die tijd schreven Bas en Aad wel veel liedjes voor anderen. Het eerste hitje was 'Ik heb niks gezien' van Jakie Schram in 1971. In 1972 schreven ze ook liedjes voor Conny Vink 'Tok, tok, piep, piep' , Het Cocktail trio 'De krokodil van Ome Bill' , André van Duin 'Jo met de JoJo' en 'Family Story', Frans Vrolijk 'Ellende blues', maar zelf hadden ze nog nooit gezongen.Dat kwam toen ze weer een paar nieuwe liedjes voor Sjakie Schram hadden gemaakt. Die gaf ze een week later terug en zei dat zijn producer, Lion Swaab, ze niet goed vond. Bas belde de producer om te vragen wat er niet goed aan de liedjes was, maar de producer zei dat hij die liedjes nooit gekregen of gehoord had. Door de telefoon zong Bas de liedjes voor en Lion Swaab vond ze zo leuk dat hij besloot ze op te nemen met Bas en Aad. En zo kwam er de single met de liedjes 'Friet met mayonaise' en 'Jaqueline'. Vanaf toen kon er bij de Veronica Drive In Show een plaatje aangevraagd worden van 'De zingende acrobaten-The Crocksons'.

Halverwege jaren '70 traden Bas en Aad al regelmatig op voor de kinderen in Nederland. De kreet 'Alles is voor Bassie' werd door de kinderen direct overgenomen. Bas en Aad ontmoette Joop Veenendaal. Hij had in die tijd een opnamestudio in Loenen aan de Vecht en kwam met het idee om van die kreet 'Alles is voor Bassie' een liedje te maken. Bas en Aad schreven het en Rinus van Galen arrangeerde de muziek. In 1976 verscheen de eerste single van Bassie en Adriaan 'Alles is voor Bassie'. 'Benidorm' is de tweede single die in 1978 uit kwam. De liedjes op deze single zijn ook te horen in de serie 'Het geheim van de sleutel'. Alleen is de tekst hiervoor iets aangepast.


 

Begin jaren '80 maakten Bas en Aad met goede vriend Huug Rosman een aantal carnavalsnummers. In 1982 verschenen twee singles met de liedjes Oh wat dom, Altijd blijven lachen, Onze auto rijdt op alcohol en Als we van de liefde konden leven


 

Eind jaren '80 verscheen de single 'Waar zijn we toch mee bezig?'. Dit liedje is ook te horen in het TV-programma 'Brieven voor de koninging' in 1992.

Dit is de laatste single die er van Bassie en Adriaan is verschenen.

Tekst: Aad van Toor - Tekeningen: Frans Verschoor - Produktie: Adrina Produkties B.V.
Alles op de Adriaan Homepage is auteursrechtelijk beschermd. 
Behoudens toestemming is het kopiëren en/of gebruiken van alle foto’s, teksten, tekeningen, geluidsfragmenten en videobeelden niet toegestaan.
Adrina Produkties B.V. - Olivier van Noortlaan 76 - 3133 AT - Vlaardingen

info@adriaan-homepage.nl